MUZEUL JUDETEAN TELEORMAN
MUZEUL JUDETEAN TELEORMAN
Colectii si colectionari - editia a VI-a
colectii2017

A VI-a ediție a expoziției temporare „Colecții și colecționari”, ce se desfășoară în cadrul proiectului expozițional „Octombrie, Luna Colecționarului”, reunește 30 expozanți - colecționari din Alexandria, București și Turnu Măgurele. Dintre aceștia, 6 expozanți sunt elevi iar ceilalți 24 sunt oameni cu diferite profesii și vârste.

Sunt etalate colecții variate de numismatică (monede, bancnote, medalii), cărți poștale ilustrate, cocarde, nasturi, brichete, pixuri, fanioane, clopoței, magneți de frigider, calendare, ziare și publicații, benzi desenate, machete de trenuri și automobile, jucării, ceramică și cusături tradiționale.

Fără a face o ierarhizare de natură valorică a exponatelor, remarcăm unele deosebite prin raritatea, componența sau prin modul în care au fost constituite în colecții: „Colecție integrală de monede Palestina (1927-1946)”, „Lumea sportului în fanioane”, „Pădurea Fermecată”, „Migală și forma aței”, „Lumea străbătură de zahăr prin ambalaje”, „Cartea în miniatură”, „Mașini Hotweels”.

Scopul acestei expoziții este nu numai acela de a reuni, așa cum și titlul indică, pe colecționari și colecțiile lor, ci și de a adresa o invitație tuturor celor interesați de acest inepuizabil și fascinant domeniu. Ca și edițiile precedente și această a VI-a ediție a expoziției „Colecții și Colecționari” se dorește a fi o invitație adresată mai ales celor tineri, de a încerca altceva, acum în „era Internetului și Facebook”: constituirea unei colecții.

Îmbucurător este faptul că și la această ediție participă, cu exponate, elevi, unii dintre ei deja la a treia sau la a patra prezență.

Expoziția va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 27 octombrie 2017.

Totodată, reamintim tuturor celor interesați faptul că pe 14 octombrie a.c., între orele 10.00-16.00 se va desfășura la Muzeul Județean Teleorman o nouă ediție a „Târgului Colecționarilor”.

2017

ARHIVA
EXPOZITII TEMPORARE