MUZEUL JUDETEAN TELEORMAN
MUZEUL JUDETEAN TELEORMAN
Valea Dunarii - ieri, azi, maine
Începând de ieri, sala exponatelor de la parterul Muzeului Judeţean Teleorman găzduieşte o expoziţie de pictură, realizată de elevi artişti plastici români şi bulgari

Începând din 28 septembrie, sala exponatelor de la parterul Muzeului Judeţean Teleorman găzduieşte o expoziţie de pictură, realizată de elevi artişti plastici români şi bulgari.

Expoziţia cuprinde toate lucrările rezultate în urma primei ediţii a taberei internaţionale de artă plastică „VALEA DUNĂRII – IERI, AZI, MINE”, găzduită în perioada 22-28 august 2011 de complexul DUNĂRICA din Zimnicea.

Aici au participat aproximativ 20 de elevi talentaţi din cele două ţări. Selecţia s-a făcut printr-un concurs de pictură prin care s-a realizat selecţia participanţilor. Juriul a fost alcătuit din pictori cunoscuţi care după criteriile de departajare au desemnat şi câştigătorii atât români cât şi bulgari. În urma jurizării au fost acordate premii în bani şi materiale de pictură. Se pare că tabăra a fost o reuşită, atât din punct de vedere organizatoric, cât şi în ceea ce priveşte condiţiile de lucru.

După aproximativ o lună de zile de la consumarea evenimentului (premierea câştigătorilor), expoziţia a fost deschisă şi în cadrul muzeului din Alexandria.

Lucrările care au fost premiate, sunt realizate în tempera pe bază de apă, şi pastel cerat.

Pe lângă acestea în cadrul evenimentului au fost expuse şi alte lucrări, de grafică realizate în cadrul taberei şi care au uimit juriul prin tehnica folosită şi combinaţia culorilor. Au fost prezenţi tineri, cadre didactice şi iubitori de gen.

Expoziţia va fi deschisa până în ziua de 7 octombrie 2011, putând fi vizitată în fiecare zi lucrătoare a săptămânii între orele 9.00-17.00.

2011

ARHIVA
EXPOZITII TEMPORARE