MUZEUL JUDETEAN TELEORMAN
MUZEUL JUDETEAN TELEORMAN
Repere din istoria pompierilor
Expoziţia „Repere din istoria pompierilor”

Expoziţia fotodocumentară „Repere din istoria pompierilor” se deschide miercuri la Muzeul Judeţean din municipiul Alexandria.

Sub egida Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman, sunt prezentate, astfel pagini din trecutul glorios al pompierilor români, chemaţi să lupte cu flăcările sau stihiile naturii pentru apărarea oamenilor, a avutului public şi privat. Exponatele amintesc şi faptul că, la nevoie, pompierii militari au luptat cu arma în mână pentru apărarea idealului de libertate naţională, pentru independenţa şi suveranitatea patriei.

Un loc aparte în această prezentare expoziţională îl au pompierii teleormăneni, care s-au aflat alături de cetăţenii judeţului în momente mai dificile, cum au fost incendiile şi inundaţiile.

Expoziţia face parte dintr-un program al ISU Teleorman privind sărbătorirea Zilei Pompierilor la 13 septembrie. În curând se vor împlini 161 de ani de la memorabilul eveniment din Dealul Spirii, când pompierii militari, conduşi de bravul căpitan Pavel Zăgănescu, înfruntând trupele otomane intrate în Bucureşti, au marcat începutul luptei pentru recunoaşterea identităţii moderne a naţiunii române.

2009

ARHIVA
EXPOZITII TEMPORARE