MUZEUL JUDETEAN TELEORMAN
MUZEUL JUDETEAN TELEORMAN
Mit, fictiune şi realitate

Muzeul Judeţean Teleorman găzduieşte, începând de miercuri, 21 septembrie a.c., expoziţia „Mit - ficţiune şi realitate”. Expoziţia aparţine Muzeului Figurilor de Ceară din Sankt Petersburg-Rusia şi aduce la Alexandria aproximativ 35 de figurine de ceară în mărime naturală reprezentând personaje din mitologia universală, personaje celebre din lumea filmului, personaje istorice, dar şi personaje reale contemporane.

Ulise, Zeus, Afrodita, Centaur, Minotaur, Hercules, Aristotel, Platon, Leonardo Da Vinci, Shakespeare, Shrek, Harry Potter sunt doar câteva dintre personajele care vor putea fi văzute la Muzeul Judeţean Teleorman până la 20 octombrie a.c.

Expoziţia se adresează deopotrivă copiilor, care au posibilitatea de a admira personaje preferate de film sau de desene animate, cât şi adulţilor, aceştia având la dispoziţie piese din mitologie ori personaje cu malformaţii deosebite. Cei interesaţi, pe lângă faptul că pot admira exponatele, pot obţine şi o serie de informaţii privind tehnici de realizare a acestor figuri de ceară precum şi alte amănunte deosebit de interesante referitoare la arta creării figurilor de ceară, precum şi la istoria acestora

2011

ARHIVA
EXPOZITII TEMPORARE