MUZEUL JUDETEAN TELEORMAN
MUZEUL JUDETEAN TELEORMAN
O lume disparuta
O LUME DISPĂRUTĂ

Expoziţia intitulată „O lume dispărută”, este organizată cu exponate din colecţiile Muzeului Judeţean Argeş, Muzeului Municipal de Istorie „Petre Voivozeanu” Roşiorii de Vede şi Muzeului Judeţean Teleorman.

Este etalat, cronologic, o parte din materialul fosil colectat din bazinul râurilor Argeş, Vedea, Teleormanul sau a unor afluenţi, precum şi de pe terasele Dunării.

Structurată pe trei segmente intitulate sugestiv „Lumea din adâncuri”, „Lumea plantelor” şi „Lumea terestră”, expoziţia prezintă: resturi osoase, impresiuni şi fosile de plante şi animale (moluşte, peşti, branhiopode, crustacee şi mamifere), care au trăit în această zonă începând cu Eocenul, în urmă cu aproximativ 54 de milioane de ani şi până la sfârşitul Pleistocenului, acum cca. 100 000 de ani.

Printre exponate se remarcă aricii de mare fosili descoperiţi la Ciuperceni (Teleorman), calcarele numulitice de la Albeşti de Muscel (Argeş), impresiunile de peşti de la Suslăneşti (Argeş), resturile unui schelet de elefant primitiv de la Roşiorii de Vede (Teleorman).

2012

ARHIVA
EXPOZITII TEMPORARE
2012

ARHIVA