MUZEUL JUDETEAN TELEORMAN
MUZEUL JUDETEAN TELEORMAN
Colectii si Colectionari

Muzeul Judeţean Teleorman va deschide luni, 1 octombrie 2012, ora 11.30, expoziţia „Colecţii şi Colecţionari”. Manifestarea se înscrie în cadrul Proiectului Expoziţional intitulat „Octombrie - Luna colecţionarului”, Ediţia I.

Obiectul acestui proiect îl fac colecţiile de orice fel întrucât orice lucru poate fi colecţionat şi, pe baza unor criterii ştiinţifice, constituit într-o colecţie.

Proiectul a fost lansat în acest an şi s-a derulat după un calendar bine stabilit. Astfel, până la data de 31 august au fost primite fişele de înscriere, iar în perioada 10-21 septembrie a avut loc selecţia exponatelor, în funcţie de ordinea înscrierii la proiect, a relevanţei temei şi colecţiei propuse şi a spaţiului expoziţional disponibil.

În proiect s-au înscris 18 colecţionari din judeţ şi din ţară, aducând cu ei obiecte colecţionate de-a lungul timpului dintre cele mai deosebite. Astfel, cei care vor trece pragul expoziţiei vor putea admira colecţii de cruciuliţe şi mărturii de botez, de medalii sportive, de insigne având ca temă Olimpiada de la Moscova din anul 1980, cartele telefonice din Europa, etichete de fructe şi legume, ecusoane militare, etichete de vinuri, brelocuri, pipe, brichete, pixuri, fluturi autohtoni şi exotici, peniţe şi accesorii de scris, cărţi poştale reprezentând Expoziţia Generală Română din anul 1906, medalii Regele Carol I, Războiul de Întregire în Fondul Constantin Kiriţescu, manuale şcolare din perioada 1875-1954, reviste de altădată, bilete de muzeu şi mini carduri turistice, figurine medievale militare şi şerveţele.

Fiecare exponat spune o istorie, despre oamenii pe care i-a „întâlnit” şi despre timpul în care au fost create sau pe care l-au „străbătut” de-a lungul existenţei lor.

2012

ARHIVA
EXPOZITII TEMPORARE
2012

ARHIVA